De bokser

Deze lego bokser staat onafgebroken op het nachtkastje van Dennis in het AMC. Door het bewust en onbewust waarnemen van deze bokser, wordt Dennis continue geprimed met de vechtersmentaliteit. Priming is een begrip uit de sociale psychologie en staat voor het feit dat gedrag te beïnvloeden is door middel van subtiele onbewuste suggesties. Er is veel onderzoek gedaan naar dit fenomeen en de werking ervan is in vele wetenschappelijke studies aangetoond. Door het zien van de bokser, trekt Dennis de bokshandschoenen dus mentaal aan en wordt hij er constant aan herinnert dat hij moet blijven vechten!

De bokser plus motiverende tekst zijn van Martijn Vree

4 thoughts on “De bokser

 1. Thinking of you Dennis, sending you lots of love and light. It’s lovely to read you’re doing ‘better’ and we are praying it’s only up from here. Keep that boxer as close to you as possible :)
  Love from Ajda and Colin xx

 2. Hallo Dennis,
  Wat een geweldig Moederdags-cadeau voor Wally en ook voor Ger natuurlijk!!!
  Je bent met recht een echte bokser en een toppertje!!! Dadelijk fijn thuis aansterken, want dat zal je zeker nodig hebben. Zodra je thuis bent aan het Palmhout, kom ik je zeker een keer bezoeken.

 3. Dat ik uit een familie van vechters kom, wist ik al enige tijd….1 voor 1 hebben we vele ellende en shit doorstaan, maatschappelijk, familiair, relationeel, justitieel…..enfin noem maar op….en nu is “medisch” aan de beurt….en ook dit gevecht gaan wij aan en ik kan u verzekeren…OVERWINNEN…..zeker met een neef zoals die van mij….dus kijkt u niet vreemd op als hij binnenkort weer zijn -zoals ik dat oneerbiedig noem (sorry Den ;-) )- “tsjakka” monologen presenteert….

 4. Connie en Frans

  Hi Dennis, nu geen kaartje maar n persoonlijk woordje. Wij hebben elkaar niet heel vaak ontmoet, laatste keer was n paar jaar geleden bij wady en wien op n verjaardag daarom zijn we erg blij met de blog dat je vader heeft aangemaakt en met ons zovelen, denk ik!! Wij vinden je een moedig en dappere vent vooral omdat je ondanks alle narigheid toch zo positief bent en dat is al het halve werk. Never loose HOPE!!!!!!! Heel veel sterkte as maandag!! Liefs Connie en Frans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>