CARPE DIEM!

2 augustus 2014,

Afgelopen tijd was heftig, maar Dennis heeft zich er goed door heen geslagen. Elke keer als hij zich goed voelt doet hij zoveel mogelijk leuke dingen, de ene keer met ons en de andere keer met vrienden. Het weer werkt gelukkig ook goed mee, zodat hij veel buiten kan zijn.

Er beginnen nu wel steeds meer bijwerkingen te komen. Zoals keelpijn, last van zijn darmen, misselijk, maar daar heeft hij goede medicijnen voor. Dit zijn allemaal bijwerkingen van de heftige bestraling. Iedere week worden er bij de Radio-therapie foto’s gemaakt en bloed geprikt om te kijken hoe zijn lichaam op de bestraling reageert. Afgelopen woensdag had hij weer de combinatie chemo/bestraling, dezelfde combi als 14 dagen geleden waar hij zo ziek van is geworden. Daar heeft hij zich van tevoren heel erg nerveus over gemaakt. Maar gelukkig door goede medicatie is dat nu uit gebleven. Hij zegt wel dat hij voelt dat er van alles in zijn lichaam gebeurt. Het houdt Dennis op de been om te fantaseren over de periode na de bestraling en chemo. Hij maakt al hele reizen in zijn hoofd. Dat was in eerste instantie ook buiten Europa, maar hij heeft inmiddels zijn plannen bijgesteld. Hij blijft gelukkig binnen in Europa! Zijn droom is om een maand een mooi huis in b.v. zuid Spanje te huren en daar vrienden/vriendinnen te ontmoeten. Het is fijn voor ons te horen dat hij zo met zijn toekomst bezig is en altijd positief. Ook heeft hij het vaak over zijn werk, dat hij dat zo mist. Hij kan zich er nu al op verheugen om na deze periode weer aan het werk te gaan. Er is ook door artsen gevraagd of hij in de toekomst zijn leven anders zou inrichten na deze heftige periode. Maar ze krijgen allen het zelfde antwoord: ik was en ben altijd gelukkig in mijn werk en met mijn manier van leven geweest. Het enige wat ik zou willen veranderen is de balans tussen lichaam en geest. We dachten in eerste instantie dat de bestraling 5 weken zou duren, maar het zijn er 6. Woensdag a.s. is hij op de helft van de bestraling. Dennis gelooft erg in rituelen. Wally schrijft iedere bestralings-dag een tekst op een steen. En zijn Spanje vrienden hebben een scheurkalender voor hem gemaakt die hij elke dag trouw leest en omslaat. Zo herbeleeft hij iedere bestralingsdag de mooie momenten die ze samen hebben meegemaakt. De scheurkalender bestaat uit mooie teksten en bijpassende foto’s. Al met al waren het weer heftige weken. Morgen 3 augustus is het 4 maanden geleden dat het allemaal is begonnen. Wat kan er veel gebeuren in 4 maanden tijd. Maar we gaan door en we komen er samen bovenop!  CARPE DIEM!

 

 

 

3 thoughts on “CARPE DIEM!

  1. Kanjer onder ons, je bent op de helft!!! Nog ff en dan kun je van je villa genieten in Spanje. Ook de andere helft zal je je zeker doorheen boksen!!!

  2. Kom op Den, nog even en je kan me komen opzoeken in Nieuw Zeeland!! :) wat lief van die scheurkalender, goed idee! sterkte met de laatse bestralingsweken!! xxxxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>